Aksu İlçe Tarım Müdürlüğü, ilçedeki süt sığırcılığı faaliyetlerini bir üst seviyeye taşımak amacıyla önemli bir eğitim programı başlatıyor. "Süt Sığırcılığında Sağım Hijyeni ve Sanitasyon Kursu", çiftçilere kaliteli süt üretiminin temelini oluşturan hijyen ve sanitasyon uygulamalarını modern süt üretiminin temelini oluşturan hijyen ve sanitasyon uygulamalarını modern standartlarda sunarak hem verimliliği hem de gıda güvenliğini artırmayı hedefliyor.

Antalya Il Tarim

KALİTELİ SÜT ÜRETİMİNİN ANAHTARI

Modern hayvancılıkta ve gıda güvenliğinde kritik öneme sahip olan sağım hijyeni ve sanitasyon konularına odaklanacak kurs, katılımcılara Sağım öncesi, sırası ve sonrası doğru hijyen uygulamaları, süt kalitesini olumsuz etkileyen mikrobiyal riskler, Mastisis gibi hastalıkların önlenmesi ve kontrolü ve Sağım ekipmanlarının temizliği ve dezenfeksiyonu yöntemleri hakkında bilgiler aktaracak.

Süt Hijyeni Egitimi

KATILIM İÇİN SON ÇAĞRI

Aksu İlçe Tarım Müdürlüğü yetkilileri, sürdürülebilir ve kaliteli süt üretimi yapmak isteyen tüm çiftçileri bu ücretsiz ve uygulamalı eğitime davet ediyor. Detaylı bilgi ve kursa başvuru işlemleri için ilgililerin, en kısa sürede Aksu İlçe Tarım Müdürlüğü'ne şahsen başvurmaları gerekiyor.

Muhabir: BADE ÖNDER