Okullarda her yıl 12-18 Aralık tarihlerinde kutlanan Yerli Malı Haftası kapsamında Antalya’daki eğitim kurumlarında Coğrafi İşaretli Ürünler ve Antalya lezzetleri tanıtılıyor. Antalya kent merkezindeki okullarda ve ilçelerde düzenlenen etkinlik kapsamında, evlerinden getirdikleri yöresel ürünleri okullarda arkadaşları ile birlikte sergileyen öğrenciler yerli üretimin önemini, doğal kaynakların korunmasını ve tasarruf kültürünü uygulamalı olarak öğreniyor.

TASARRUF KÜLTÜRÜ ANLATILDI
Öğretmenlerinin yönlendirmesi ile yerli malının önemini vurgulayan öğrenciler, ailelerinin de katkısı ile üretimin ve tasarrufun detaylarını öğreniyor. İl ve ilçe milli eğitim müdürlüğü yetkililerinin de destek verdiği etkinlik kapsamında okulların bahçesinde ve kantinde yöresel ürünleri sergileyen öğrenciler, tasarruf yapmanın ne kadar önemli olduğunu da yaşamış oluyor.

HEDEF; YÖRESEL FARKINDALIĞI ARTIRMAK
Etkinlik kapsamında Muratpaşa Ramazan Hatice Savaş Özel Eğitim Uygulama Okulu’nda, ‘Senin Sunumunla Senin İçeceğin’ etkinliği gerçekleştirildi. Antalya Valisi Hulusi Şahin’in başlattığı “Coğrafi İşaretler Seferberliği”ne katkı sunmak amacıyla düzenlenen programda coğrafi işaretli ürünlerle hazırlanan içecekler tanıtıldı. Programa Muratpaşa İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Coşkunsu da katıldı. Yerel değerlere yönelik farkındalığın artırılmasının hedeflendiği etkinliğe veliler de yoğun ilgi gösterdi.

TUTUMLU OL, YERLİ ÜRET, YERLİ TÜKET
Kepez Mesude İnan Anaokulu’nda düzenlenen Yerli Malı Haftası etkinliğinde ise ‘Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’ teması işlendi. Etkinliğe Kepez İlçe Milli Eğitim Müdürü Kenan Yavuz ve şube müdürleri de katıldı. ‘Tutumlu Ol, Yerli Üret, Yerli Tüket’ temasının işlendiği etkinlikte öğrencilerimiz hem öğrendi hem de keyifli anlar yaşadı. Yerli malı haftası etkinlikleri hafta sonuna kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.





