Antalya'nın mutfak kültürü, coğrafyasının zenginlikleriyle şekillenmiş lezzetlerle adından söz ettiriyor. Şehir, Akdeniz'in iki yakasında yetişen malzemelerin uyumunu yansıtan tescilli lezzetleriyle hem yerli halkın beğenisini kazanıyor hem de ziyaretçilere özgün bir damak tadı deneyimi sunuyor. Peki, Antalya'nın tescilli yemekleri nelerdir? İşte ayrıntılar...

ANTALYA PİYAZI

Antalya Piyazı, Kuru fasulye, soğan, sumak ve maydanoz gibi çeşitli malzemelerden yapılan bir mezedir.

Piyaz-4

ANTALYA USULÜ KABAK TATLISI

Kabak tatlısı, bal kabağı toz şeker ve tahinle yapılan bir tatlıdır.

ARAP KADAYIFI

Kadayıf, ceviz, toz şeker, tarçın, yumurta, zeytinyağı, su, ıtır yaprağı ve limon malzemeleri ile yapılan bir tatlıdır.

BALIK EKŞİLEMESİ

Grida, un, tereyağı, sarımsak, limon, su ve fesleğen malzemeleri ile yapılan bir yemektir.

CEVİZLİ BAKLAVA

Un, su, süt, yumurta, sirke, sıvıyağ, karbonat, dövülmüş ceviz, şeker, su, limon suyu ve tereyağı ile yapılan bir tatlıdır.

Domates Ci̇vesi̇

DOMATES CİVESİ

Domates, sivri biber, soğan, sarımsak, şeker, pirinç veya bulgur, zeytinyağı, fesleğen ve tuz malzemeleri ile yapılan bir mezedir.

EKŞİ TARHANA YAPIMI VE ÇORBASI

Ekşi erik, yarma, soğan, domates, kırmızı biber, kekik ve kaya tuzu ile yapılan bir mezedir.

FİLİSLİ LAPA

Pilavlık bulgur, 200 gr kıyma, domates, domates salçası, biber, soğan, zeytinyağı, kuru nane, kekik, tuz ve asma yaprağı ile yapılan bir mezedir.

Gülüklü Çorbası

GÜLÜKLÜ ÇORBASI

Dana işkembesi, pirinç, nohut, domates, sıvı yağı, kırmızıbiber, kuru nane, limon ile yapılan bir çorbadır.

GÜVEÇTE OĞLAK TANDIR

Keçi eti, kaya tuzu, defne yaprağı, zeytinyağı ve su ile yapılan bir yemektir.

HİBEŞ

Tahin, sarımsak, limon, kimyon, kırmızı acı biber, tuz ile yapılan bir mezedir.

HOLUŞKA

Un, su, tuz, yumurta, çökelek, maydanoz malzemeleri ile yapılan bir yemektir.

KABUKLU KURU FASULYE

Kabuklu kuru fasulye, soğan, sarımsak, domates, kırmızı toz biber, erik pestilinden yapılan bir yemektir.

Kabuklu Kuru Fasuyle

KÖMBE

İbradı'nın Ormana Mahallesi'nde kızartılarak hazırlanan Kömbe çeşidi, geleneksel mutfaktaki ev tipş tariflerden biri olarak öne çıkıyor.

SÜTLÜ BULGUR

Antalya'nın İbradı ilçesinde, kışın geldiği zamanlarda yapılan bir çorba çeşididir.

SÜTLÜ KABAK ÇORBASI

Süt, kabak, tuz ve nane malzemeleri ile yapılan bir çorba çeşididir.

TATLI TARHANA YAPIMI VE ÇORBASI

İbradı ilçesi ve Ormana Mahallesi'nde yapılan bir tarhana çeşididir.

Turunç Reçeli

TURUNÇ REÇELİ

Turunç, şeker, limon ve su ile yapılan bir tatlıdır.

UN HELVASI

Tereyağ, sıvıyağ, un, badem, su ve şekerden yapılan bir tatlı türüdür.

UN TARHANASI YAPIMI VE ÇORBASI

Süzme davar yoğurdu, domates salçası, kırmızı biber salçasıü yeşil biber, soğan, kekik, fesleğen ve kaya tuzu ile yapılan bir çorba çeşididir.

YÖRÜK KEBABI

Kuşbaşı et, arpacık soğan, kabak, havuç, patates, taze fasulye, erişte, zeytinyağı, tereyağı ve tuz ile yapılan bir yemek türüdür.

Muhabir: BADE ÖNDER