Antalya'nın en önemli gastronomi miraslarından biri olan coğrafi işaret tescilli Manavgat Altın Susamı ile hazırlanan özgün lezzetler Adalya otel ev sahipliğinde düzenlenen etkinlikte tanıtıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde gerçekleştirilen etkinlik kapsamında; Altın Susamlı Somon Şiş, Susamlı Karides Pane, Altına Bürünmüş Karyağdı, Sonbahar Işıltısı Çorbası, Ballı Susam Rüyası, Altın Ceketli Piliç, Köklerden Gelen, Somon Fileto Izgara, Torosların Kuzu Sırrı ve Kabak Puf lezzetleri katılımcıların beğenisine sunuldu.

Hm Vali̇li̇k Bülten (3)

Düzenlenen programa Vali Hulusi Şahin, Vali Yardımcısı Hulusi Arat, Aksu Kaymakamı Ahmet Hikmet Şahin, Manavgat Kaymakamı Adil Karataş, İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu, Antalya Ticaret Borsası Başkanı Ali Çandır, oda başkanları, STK temsilcileri, Altın Susam üreticileri ve turizm temsilcileri katıldı.

Hm Vali̇li̇k Bülten (2)

COĞRAFİ İŞARET SÜRECİNDE ÖNEMLİ MESAFELER KAYDETTİK

Coğrafi işaretlerle ilgili gerçekleştirilen etkinliklerin birbiriyle doğrudan bağlantılı bir süreci temsil ettiğini ifade eden Vali Şahin, “Ürünlerimizin değerini belirlemek amacıyla tespit etme, tanıtma, kullanma, standardını belirleme ve tanımlama gibi süreçler yürütüyoruz. Coğrafi işaretli ürünlerin Antalya’da hak ettiği potansiyeli bulması konusunda yaklaşık altı aydır yoğun bir gayret sarf ediyoruz ve bu süreçte önemli mesafeler kaydettik. Antalya, çok özel bir coğrafyada yer alıyor. Burada yetişen portakal, dünyanın hiçbir yerinde bu lezzette bulunmuyor. Bu eşsiz ürünlerin üzerine, bin yıllık Anadolu kültürümüzün ilmik ilmik işlediği büyük bir rafine kültür ve gelişmiş bir medeni vasfımız var. Bu vasıf, yürüttüğümüz mücadelelerle birlikte atinin ufkunda yeniden bir güneş gibi doğacak.” sözlerini kaydetti.

Hm Vali̇li̇k Bülten (4)

KÜLTÜREL ÖĞELERİMİZİ TANITMAK İÇİN HER GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ

Kültürel öğelerimizin unutulmasına asla müsaade edilmeyeceğini vurgulayan Vali Şahin, “Antalya, yılda 25 milyondan fazla misafiri ağırlayarak adeta Türkiye’nin dünyaya açılan penceresi ve vitrini konumunda. Bu vitrinde, ülkemizin ve milletimizin en güzel ürünlerini sunmakla mükellefiz. Biz, büyük bir medeniyetin ve köklü geleneğin çocuklarıyız. Kültürel değerlerimizin tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması için elimizden gelen her gayreti göstereceğiz. Bu çabalara modern dokunuşları da ekleyeceğiz. İyi ürün ve iyi yemek, kaliteli malzeme ile üretilir. Bizim malzemelerimiz, bizim meyvelerimiz ve ürünlerimizle oluşturulacak yeni lezzetler de çok güzel olacak.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: ANTALYA VALİLİK/BÜLTEN