Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, vatandaşların güvenilir gıdaya ulaşımını sağlamak için denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda, gıda kontrol ekipleri son olarak Serik ve Demre ilçelerinde yoğun bir denetim gerçekleştirdi.

MUTFAKLAR VE SATIŞ NOKTALARI TİTİZLİKLE İNCELENDİ
Ekipler, risk esaslı denetim stratejisi çerçevesinde belirlenen toplu tüketim ve satış yerleri ile bu işletmelerin mutfaklarını detaylı bir şekilde inceledi. Denetimlerde, hijyen koşulları, gıdaların muhafaza ve son kullanma tarihleri gibi kritik gıda güvenliği standartlarının titizlikle kontrol edildiği belirtildi.

AMAÇ HALK SAĞLIĞINI KORUMAK
Denetimlerin amacının, halk sağlığını korumak ve gıda kaynaklı olası riskleri en aza indirmek olduğu vurgulandı. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün, gıda güvenliğinin sürekli sağlanması için denetimlerine il genelindeki tüm ilçelerde aralıksız devam edeceği bildirildi.





