Antalya’nın köklü Merkez Anadolu Kimya, geliştirdiği ürünlerin çiftçiye ulaştırılması sürecinde dikkat edilmesi gereken konular ile ilgili bir eğitim programı düzenledi. Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü’nden Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş’ın verdiği eğitimde, tohumun ıslahı, yetiştirilmesi, hasadı ve son tüketiciye ulaşımı sürecinde yaşananlar ve dikkat edilmesi gereken konular aktarıldı. Eğitime, Merkez Anadolu Kimya’nın bağlı olduğu EMONA Grup Yönetim Kurulu Başkanı Osman Dirican da katıldı.
ÜRETİCİ DE TÜKETİCİ DE MEMNUN OLMALI
Anadolu Kimya’da görev yapan ziraat mühendislerinin ve çalışanların katıldığı eğitim programında tohumun toprakla buluştuğu andan tüketicinin sofrasına ulaşana kadar yaşanan süreç ele alındı. Firmaların karlılık amacı güttüğünü, tüketicinin ise sağlıklı besine ulaşmak istediğini belirten Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, iki tarafın da memnun olacağı bir sistem için izlenecek yöntem hakkında sunum yaptı.
ARTAN NÜFUSUN BESLENME İHTİYACI
Sağlıklı gıdaya ulaşımın öneminin arttığı Dünya’da tohumdan sofraya kadar olan sürecin çok daha fazla sorgulanır hale geldiğini belirten Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, artan dünya nüfusunun beslenmeye ihtiyacının olduğunu ve üretimin daha önemli hale geldiğini belirtti. Ziraat mühendislerinin en önemli meslek grupları arasına girdiğini belirten Özçatalbaş, Türkiye’deki tarım firmalarının kısa sürede büyük aşama kaydettiğini ve sadece ülkenin ihtiyacını karşılamakla kalmayıp ihracat yaparak hem başka ülkelerin ihtiyaçlarını karşıladığını hem de ülkeye döviz kazandırdığını belirtti.