1 Eylül itibariyle sona eren balık av yasağının ardından, balık tezgahları ve sofralarda bol balık çeşitleri yerlerini almaya başladı. Tüketiciler ise bu mevsimde hangi balığı tüketeceği konusunda belirsizlik yaşıyor. Su Ürünleri Mühendisi Erkan Biçer, Eylül ve Ekim aylarında, lezzetleri ve büyüklükleri nedeniyle tüketilebilecek 3 önemli balık türünü açıkladı.
ANTALYA’DA BU 3 BALIĞI TÜKETİN
Evde sağlık için sofrada balık olması gerektiğini belirten Su Ürünleri Mühendisi Erkan Biçer, tüm balıkların lezzetli olduğunu ve tüketilebileceğini ifade ederek, damak zevki açısından zamanında tüketilen balıkların tavsiye edildiğini belirtti. Biçer, Eylül ve Ekim aylarında Antalya’da kum gridası, mercan, palamut ve barbun balıklarının tüketilmesini tavsiye ettiklerini belirtti.
İŞTE 4 BALIK TÜRÜ VE ÖZELLİKLERİ
4 balığın özelliklerini ve nasıl tüketilmesi gerektiğini de belirten Su Ürünleri Mühendisi Erkan Biçer, şunları söyledi:
“Kum Gridası: Avlanabilir boy yasağı 50 santimetre olmalıdır. Bu balığı tava, fırında ya da pilaki olarak tüketilmesini tavsiye ediliyoz.
Mercan: Derin sularda olta ve ağ ile avlanır. Bu balık türünün avlanabilir boy yasağı 15 santimetre. Mercanı ızgara ve tavada pişirebiliriz.
Barbun: Yağlı ve lezzetli olan Barbun balığı, kıyılarda avlanıyor. Bunun avlanabilir boy yasağı 13 santimetre. Tava ve buğulama olarak tüketilmesini tavsiye ederiz.
Palamut: Avlanabilir boy yasağı 25 cm. Karadeniz’de Ağustos ayında görülmeye başlanır. Ancak Eylül ve Ekim aylarında avlanabilir. Izgara, buğulama ve tavada pişirilebilir”.