Dünya’nın en güzel üzümü olarak bilinen Elmalı’nın Gölova Beldesi’nde yetişen Tilki Kuyruğu Üzümü, ilginç hikayesi ve şifa deposu olması ile biliniyor. Daha çok pekmez yapımında kullanılan, şarap ve sirke yapımında da hammadde olarak kullanılan Tilki Kuyruğu Üzümü, hasat edilmeye başladı.

SAĞLIKLI VE RAF ÖMRÜ UZUN
Çekirdeğinin kan yaptığı bilinen ve oldukça sağlıklı bir besin olan Tilki Kuyruğu Üzümü, gübre ve sulama masrafı olmadığı gibi, sadece böceklenmemesi için kükürt ve doğal hayvan gübresi kullanılması ile dikkat çekiyor. Görüntüsü tilki kuyruğuna benzediği için bu ismi alan üzümün, özellikle kurusunun çok lezzetli olduğu belirtiliyor. Eylül’ün son haftalarında hasat edilen üzüm, uzun raf ömrüyle dikkat çekiyor.

ULUSLARARASI NUH’UN AMBARI’NA ADAY
İtalya’daki Slow Food Biyo Çeşitlilik Vakfı tarafından, dünya genelindeki yerel türleri korumak amaçlı oluşturulan Uluslararası Nuh’un Ambarı listesine girmeye aday gösterilen endemik ürün, Elmalı’da 1100 rakımda üretilen endemik bir tür olarak tercih ediliyor.

EVLİYA ÇELEBİ’NİN NOTLARINDA YER ALIYOR
Evliya Çelebi’nin, gezileri sırasında aldığı notlarında, tilki kuyruğu üzümünden ’Elmalı’nın 7 elvan üzümü’ diye bahsetmesi nedeni ile tarihi çok eskilere dayandığı bilinen ürün, üreticilerin önemli gelir kaynakları arasında yer alıyor.




