Turizm ve ticaretin yanı sıra Türkiye’nin en önemli tarım kentlerinden olan Antalya, örtü altı üretimde liderliğini sürdürüyor. Son yıllarda büyük gelişim gösteren örtü altı üretimde tüm Türkiye’nin yaklaşık yüzde 50’sini tek başına üreten kentte, bazı ürünler ise Antalya ile özdeşleşmiş durumda.

Muz (2)-3

DOMATES, MUZ, HIYAR VE PORTAKAL

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın 2024 yılı istatistiklerine göre Antalya çok sayıda üründe Türkiye’nin lider ili olmayı başardı. 2024 yılında 2 Milyon 629 Bin 425 ton domates üreten kent, Türkiye’de en çok domates üreten il olarak ön plana çıktı. Bunun yanı sıra 405 bin 766 ton muz, 412 Bin 566 ton hıyar ve 468 bin 756 ton portakal üreten Antalya, bu ürünlerin de en çok üretildiği il olarak ön plana çıktı.

Domates (1)-7

PEPİNO 68 TONA ULAŞTI

Biber üretiminde 774 Bin 212 ton ile en önde yer alan Antalya, kesme çiçekte ise 797 Milyon 150 bin 194 adet kesme çiçek ile yine ilk sırada kendine yer buldu. Son yıllarda tropikal üretime ağırlık veren Antalya’da, yeni yaygınlaşmaya başlayan pepino meyvesi üretimine ise 2024 yılında 68 tona kadar ulaşıldı.

Muhabir: HASAN YAVAŞLAR