Antalya Valiliği öncülüğünde 19 ilçede yürütülen Coğrafi İşaret Seferberliği kapsamında, şifa deposu olarak bilinen Gündoğmuş balı da Coğrafi İşaret Tescili almak için en somut adımı attı. Gündoğmuş Kaymakamlığı, rakımı yer yer 2 Bin metreyi bulan yaylalarda yetişen Gündoğmuş Balı için Türk Patent ve Marka Kurumu’na tescil başvurusunu yaptı.

Gündoğmuş Balı (5)

ARILAR ENDEMİK BİTKİLERLE BESLENİYOR

Mineral, vitamin ve amino asitler içerdiği için kilo korumaya yardımcı olduğu bilinen, obezite riskini azalttığı için sofralarda çok tercih edilen Gündoğmuş Balı, Gündoğmuş’un doğa harikası yaylalarında bulunan endemik bitkilerle beslenen arılar tarafından yapılıyor. Başta Söbüçimen olmak üzere Senir, Geyik gibi yaylalarda üretilen bal, Antalya’nın yanı sıra tüm Türkiye’ye satılıyor.

Gündoğmuş Balı (4)

GÜNDOĞMUŞ BALININ ÖZELLİKLERİ

Marketlerde Gündoğmuş Balı olarak tüketicilerin öncelikli tercihleri arasında yer alan ürün, içerdiği probiyotik özelliği ile vücuttaki yararlı hücreleri arttırması ile ön plana çıkıyor. Cildi iyileştirip, kepeğe ve kaşınmaya iyi geldiği bilinen bal, alerjik semptomları azaltıp içerisinde bazı kanser risklerini azaltacak flavonoidler barındırması ile tanınıyor.

Gündoğmuş Balı (2)

Boğazı yumuşatıp, öksürüğe iyi gelen Gündoğmuş Balı, aynı zamanda antibakteriyel özelliği ile ön plana çıkıp enerji deposu olması ile tanınıyor.

Muhabir: HASAN YAVAŞLAR