Türkiye’nin örtü altı üretiminin yaklaşık yarısını karşılayan Antalya, birçok ürünün en çok yetiştiği il olarak ön plana çıkıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı verilerine göre daha önce domates ve muz üretiminin en çok yapıldığı il olarak açıklanan Antalya, hıyar üretiminde de zirvede yer aldı.
HIYAR ÜRETİMİNDE ZİRVE ANTALYA’NIN
2024 yılı üretim verileri açıklanırken, 412 ben 566 ton hıyar üreten Antalya, bu ürünün de en çok yetiştiği il olarak ilan edildi. Her yörede üretimi yapılmasına rağmen toplam üretimin yüzde 44'ünün Akdeniz Bölgesi’nde yapıldığı hıyar, Ege Bölgesi’nde yüzde 11, Marmara’da yüzde 9 üretilebiliyor.
ÖRTÜALTI’NIN YÜZDE 39,8’İ ANTALYA’DA
Örtü altı tarımın başkenti olarak bilinen Antalya’da 3 milyon 667 bin dekar tarım arazisi bulunuyor. 239 bin dekarda örtü altı tarımın yapıldığı kent, Türkiye’deki toplam örtü altı tarım arazisinin yüzde 39.8’ini karşılıyor. Özellikle domates, salatalık gibi sebzelerin en çok üretildiği Antalya, tropikal meyve üretiminin de başkenti olma özelliğini koruyor.