1 Ağustos’tan itibaren birçok ilde ekmeklere yapılan zamlar gündemde yerini korumaya devam ediyor. Sadece halk değil esnafta ne yapacağını şaşırmış durumda. Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, ekmeğe yapılan zam hakkında günler önce yapmış olduğu açıklamada 200 gram ekmeğin 15 TL’den satılacağını belirtmişti.
Birçok ilde fiyatlarda yaşanan değişiklik beraberinde tartışmaları da getirdi. Antalya’da ise ekmeğe yapılan zam hakkında Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Sezai Bostancı’dan görüş alamadık. Konu hakkında Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı’nın gerekli açıklamaları yaptığını ve onun üzerine konuşmak istemediğini dile getirdi.
ANTALYA FIRINCILATR ODASI SESSİZ
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, 1 Ağustos’ta ekmek zammı için yaptığı konuşmasında, “Yüzde 25 zam haberleri gerçeği yansıtmıyor. Artış yüzde 20 ile sınırlı. Ocak ayına kadar 75 lira bandını koruyarak halkımızın temel gıda maddesine uygun fiyatla ulaşmasını sağlayacağız. Geçen yıl 20 milyon tonu aşan buğday hasadı, bu yıl da 19,5-20 milyon ton civarında bekleniyor. Ekmeklik un için gereken 12 milyon ton buğday ihtiyacımız rahatlıkla karşılanıyor.
Olağanüstü bir maliyet artışı olmadıkça, yıl sonuna kadar ekmeğin kilogramı 75 liranın üzerine çıkmayacak” ifadeleri yer almıştı. Bunun üzerine herhangi bir açıklama yapmak istemediğini belirten Antalya Fırıncılar Odası Başkanı Sezai Bostancı, “Türkiye Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı bu konuyla ilgili gerekli açıklamaları yapmıştır. Antalya Fırınca Odası Başkanı olarak onun konuşmaların üstüne herhangi bir konuşma yapmayacağım” sözlerine yer vererek sessiz kalacağını açıkladı.