Tarlalarda karpuz üreten çiftçiler, kilosu 2 TL’ye kadar düşen ürünün satışı için formül arıyor. Bazı çiftçiler tarlasındaki karpuzları toplamamaktan vazgeçerken, yetkililer vatandaşlara karpuz tüketmesini tavsiye etti.

Karpuz 2

KOLA YERİNE KARPUZ TÜKETİN

Marketlerde satılan Kola’nın 80-100 TL’den satıldığını ve içerdiği maddeler nedeni ile sağlık için riskler barındırdığını belirten uzmanlar, karpuzun hem daha ucuz, hem de daha sağlıklı olduğunu belirtiyor. Antalya Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, kurumun sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunarak yaz aylarında en sağlıklı serinleme yönteminin karpuzla olacağını duyurdu.

Karpuztarlası 3

SERİNLEMENİN DOĞAL VE TATLI YOLU

Bu arada uzmanlar, karpuzun yüzde 92’sinin su olduğunu belirterek, “Yüzde 8’i şekerden oluşan bitki, kalsiyum, magnezyum, potasyum ve sodyum gibi temel rehidratasyon tuzlarını içerir. Karpuz, vücudu UV ışınlarından bir miktar koruma sağlayacak olan C Vitamini ve beta karoten ve likopen açısından zengindir. Yazın simgesi olan ürün, tarladan sofraya gelen bir serinliktir. Sağlıklı beslenmenin doğal ve tatlı yolu karpuzla olur” uyarısında bulundu.

Muhabir: özlem Akbal