Süt fiyatlarının beklentilerin gerisinde kalması nedeni ile süt üretimi yapan üreticilerin desteklenmesi için çeşitli çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, ilçelerde üreticilerle buluşarak hayvan sağlığı ve sütün verimli olarak tüketicilerle buluşması için üreticilere destek veriyor.
SÜT SAĞIM HİJYENİ ANLATILDI
Son olarak Döşemealtı’nda üreticilerin katılımıyla 5 gün boyunca süt sığırcılığında sağım hijyeni ve sanitasyon kursu gerçekleştirildi. Kurs boyunca hijyen ve sanitasyonun tanımı, sağım yöntemleri, ahır ve sağım hijyeni, sütün yapısı, sütte bulunan mikroorganizmalar, süt yoluyla bulaşan hastalıklar ve kişisel hijyen konularında çiftçilere eğitim verildi.
SAĞIM AŞAMASI VE SONRASI
Sütün sağlıklı bir şekilde tüketiciye ulaşması için yapılması gerekenlerin anlatıldığı eğitimde, sağımın hijyenik koşullarda gerçekleştirilmesinin önemi vurgulandı. Sağımdan hemen sonra, sütün kalitesine olumsuz etkisi olmayacak temiz bir yerde biriktirilmesinin önerildiği eğitimde, sütün sıcak olmayan bir ortamda biriktirilmesi tavsiyesinde bulunuldu.
Üreticilerin, halk sağlığına ve hayvan refahına uygun yetiştiricilik ve üretim yapabilmek ve yüksek kazanç elde etmek için mutlaka hijyen kurallarına uyması gerektiğinin belirtildiği eğitim, en uygun teknolojilerden yararlanılması gerektiğine dikkat çekildi.