Antalya’da kış sonbahar ayrı geride kalırken, semt pazarlarında her derde deva bitkiler ve meyveler yer almaya devam ediyor. Bu ürünler arasında hünnapta yer aldı. Tıp alanında kullanılan Hünnap ülkemizde de sevilerek tüketilen meyveler arasında yer alıyor.

Hünnap Zamanı (4)

Semt pazarlarında” Her derde deva” diye satılan hünnap bağışıklık sistemini güçlendirdiği gibi kan basıncını düzenler ve kalp hastalık riskini azaltmaya yaradığı biliniyor. Sağlık yönünden birçok faydası olan hünnap için Aktar Mehmet Ali Tunç, pazarlarda tazesi satılırken, aktarlarda, se kurusu satıldığını dile getirdi.

“TAZESİ DURURKEN KURUSU TERCİH EDİLİYOR”

Hünnap Zamanı (1)

Aktarcı Mehmet Ali Tunç, vatandaşların semt pazarlarında taze hünnap almak yerine aktarda kuru olarak alındığını ifade etti. Sonbaharda hünnabın kurusu tercih edildiğini aktaran Tunç, “Semt pazarlarında hünnabın tazesi, biz aktarlarda ise kurusu satılır. Sonbahar ve kış mevsimlerinde tazesi olduğu halde birçok müşterimiz hünnap kurusunu tercih ediyor. Sebebi ise hünnabı meyve olarak yemek yerine, çayını içiyor, ya da kuruyemiş gibi tüketiliyor. Hünnap kurusunun kilosu bu yıl 50 lira oldu, geçen yıl 40 liradan işlem görüyordu” sözlerine son verdi.

Hünnap Zamanı (2)

HÜNNAP’A YOĞUN İLGİ

Semt pazarlarında yerini alan hünnaba ilgi yoğun devam ediliyor. Kimi vatandaş fiyatını yuğun bulurken kimi vatandaş ise olması gerekenden pahalı olduğunu ifade ettiler. Bir vatandaş ise konuşasında şu sözlere yer vererek, “Semt pazarlarında hünnap mevsim şartlarına göre uygun ama bazı vatandaşlarda yüksek bulabilir. Vitamin deposu olarak biliniyor her derde devam bir meyve. Bunun çayını çok sık yapar içeriz çok güzel oluyor. Şimdi ise kış kapıda hastalık kol geziyor. Bu tür sağlıklı ürünler tüketmek ve bağışıklık sistemini güçlendirmek gerekiyor” sözlerini sonlandırdı.

Muhabir: DENİZ ZEYTUN