Antalya Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Fırat Erkal, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi önemli açıklamalar yaptı. Kurbanlık alırken dikkat edilecek hususlar konusunda vatandaşın artık bilinçli hale geldiğini belirten Erkal, kurban kesimi sırasında dikkat edilmesi gerekenlere işaret etti.

Kurban Satış Yerleri (3)

KURBAN KESERKEN DİKKAT EDİN

İnsan sağlığı için kurban kesiminin dikkatli yapılması gerektiğini belirten Erkal, derinin yüzülmesi sırasında derinin dış kısmı ile etin temasının önlenmesi gerektiğini belirtti. İç organların çıkarılması sırasında işkembe ve bağırsak içeriğinin ete bulaşmamasına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Erkal, “Kesilen hayvanlara ait hastalıklı organlar, kesim sırasında oluşan atıklar, kist hidatik riskine karşı karaciğerler ve akciğerler kesinlikle evcil ve yabani hayvanlara verilmemeli.

Internette Kurban (1)

Organlar hayvanların çıkaramayacağı derinlikte çukurlara gömülerek bertaraf edilmeli. Etlerde karşılaşılan olumsuzluklarda veteriner hekimlere muayene ettirilmeli” uyarılarında bulundu.

Muhabir: ASLI ULUK