Antalya İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Behzat Özkan, Kurban Bayramı’nda dikkat edilmesi gereken sağlık koşullarına dikkat çekti. Kurban kesimi ve dağıtımı sırasında çevre temizliği, kişisel hijyen ve gıda güvenliğine dikkat edilmesi gerektiğini belirten Özkan, sağlıklı bir bayramın kişinin elinde olduğunu ifade etti.

KURBANI SERİN VE HİJYENİK ORTAMDA KESİN

Kurban kesiminin, dini kurallara uygun şekilde ve hijyenik ortamlarda gerçekleştirilmesinin hayvanlardan bulaşabilecek hastalıkların yayılmasını önleme açısından büyük önem taşıdığını belirten Prof. Dr. Behzat Özkan, “Tüberküloz, bruselloz, şarbon, kuduz, kist hidatik gibi hayvanlardan insanlara bulaşabilen hastalıklara maruz kalmamak için dikkatli olunmalı, kesim işlemleri serin ve hijyenik ortamlarda yapılmalı” uyarısında bulundu.

Prof. Dr. Behzat Özkan

KARACİĞER VE AKCİĞER UYARISI

Kist hidatik hastalığı başta olmak üzere birçok zoonotik hastalığın Kurban Bayramı sonrası artış gösterdiğini belirten Özkan, özellikle karaciğer ve akciğer gibi organların gelişi güzel şekilde çevreye atılmaması, sokak hayvanlarına verilmemesi gerektiğini hatırlatarak, bu organların usulüne uygun biçimde imha edilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Prof. Dr. Behzat Özkan1

BİREYSEL VE TOPLUMSAL SAĞLIK VURGUSU

Kurban Bayramı süresince, hem bireysel sağlığın hem de toplum sağlığın korunması adına gerekli tedbirleri almanın hepimizin sorumluluğu olduğunu belirten Özkan, “Sağlıklı koşullarda kutlayacağımızı umduğum bayramın tüm insanlığa barış, sağlık ve huzur getirmesini temenni ediyor; başta kıymetli mesai arkadaşlarım olmak üzere tüm vatandaşlarımızın bayramını en içten dileklerimle kutluyorum” diye konuştu.

Muhabir: HASAN YAVAŞLAR