7 Mehmet Restoran’ın üçüncü kuşak sahibi ve şefi Mehmet Akdağ, keçinin her şeyinin kullanıldığını belirterek, bu hayvanın üretiminin desteklenmesi gerektiğini söyledi.

KEÇİNİN HERŞEYİNDEN YARARLANILABİLİR

Antalya’da düzenlenen Keçi Çalıştayı’nda konuşan Akdağ, hayvanın eti, sütü, derisi, gübresi ve sakatatlarından yararlanıldığını belirterek, “Sütünden başka peynirler üretebilmek için enteresan mayalar kullanıyoruz. Deri ve sakatatı ile daha lezzetli ürünler alabiliyoruz. Boynuzundan bıçak ve teşbih yapılıyor. Kılından keçe, elbise ve çadırlar yapılıyor. Yani bu hayvanın herşeyi çok değerli ve üretimi desteklenmeli” diye konuştu.

Mehmet Akdağ

7 MEHMET’TE KEÇİ ETİ KULLANIYORUZ

Elmalı’da 650 keçisinin olduğunu belirten Mehmet Akdağ, “Restoranımızda keçi ve oğlak etini kullanıyoruz. Tat, lezzet ve koku olarak keçi etini ön planda tutuyoruz. Keçi etinin sert olduğu ile ilgili önyargılar var ve bu tamamen gereksiz. Keçinin kesimi, saklanması, pişirilmesi ve muhafazası ile bu sertlik kolaylıkla giderilebiliyor. Keçinin gübresi bile çok kıymetli. Keçi kesildikten sonra her türlü atığı kedi ve köpek maması olarak kullanılıyor” bilgilerini verdi.

Keçi 3

TOROSLAR’DA YETİŞEN KEÇİLER ÇOK DEĞERLİ

Restoranında keçinin etinin yanı sıra sütünden yaptıkları keçi peynirinin de çok kullanıldığını belirten Mehmet Akdağ, “Keçinin her ürünü bizim için çok önemli. Keçinin her şeyi kullandığı halde üretenler bunun karşılığını alamıyor. Keçi yetiştiriciliğinin desteklenmesi lazım. Bunun için destek paketlerinin çıkması lazım. Antalya’nın Toroslarında yetişen keçilerin eti de, sütü de çok değerli e lezzetli oluyor” şeklinde konuştu.

Muhabir: HASAN YAVAŞLAR