Fiyatı sürekli artan et tüketimi azalırken, fiyatların sürekli artmasına anlam verilemiyor. Özellikle Kurban Bayramı sonrası perakende et satışında yüzde 30’a varan düşüş yaşanırken, fiyatta düşüş yerine artış olması dikkat çekiyor.

Kırmıız Et 12

ÜRETİM AZALDI, FİYATLAR YÜKSELDİ

İş olmamasına rağmen fiyatların sürekli artmasını yorumlayan Antalya Ticaret Borsası Meclis Üyesi Adnan İngeç, Kurban Bayramı’ndan sonra sıcak havanın de etkisi ile et satışlarında yüzde 30’a varan düşüş yaşandığını söyledi. Tüketicinin alım gücünün de düşmesi sonucu perakende et satışında ciddi düşüş olduğunu belirten İngeç, tüketimin azaldığı etin kilosunun Bin Lira’ya dayanmasını üretim azlığına bağladı.

Kırmıız Et 11

KIRMIZI ET BİN, BEYAZ ET 80 LİRA

Otel gruplarının da kırmızı et almaktan vazgeçtiğini belirten ATB Meclis Üyesi Adnan İngeç, “İnsanlar artık beyaz ete yöneliyor. Şu anda tavuk fiyatları yerlerde sürünüyor, hatta birçok sebzeden daha ucuz. Etin kilosu 800-1000 Lira civarındayken tavuğun kilo fiyatı 70-80 Lira. İşlerin düşük olmasına rağmen fiyatın yükselmesi, üretimin çok düştüğünü gösteriyor. İşler biraz açılsa bu fiyatların önüne hiç geçilemeyecek” dedi.

Kırmızı Et 8

ANAÇ İNEKLER KESİLDİ, DOĞUMLAR AZALDI

Süt fiyatlarındaki düşüklük nedeni ile geçtiğimi yıl süt veren çok sayıda anaç ineğin kesildiğini ve inak sayısında azalma olduğunu belirten Adnan İngeç, “Geçen yıl inekler kesildiği için bu yıl doğumlar çok azaldı. Ürün az olunca fiyatlar yüksek oluyor” tespitinde bulundu.

Muhabir: HASAN YAVAŞLAR