2yemek kaşığı tereyağı
2yemek kaşığı zeytinyağı
7adet mantar(100 gr)
2tatlı kaşığı un
1diş sarımsak
3su bardağı süt
1tutam tuz
1tutam karabiber
1tutammuskat cevizi rendesi
1tutam dereotu
YAPILIŞI
Orta boy bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Mantarları ince dilimleyin ve yağda tüm suyunu çekene kadar kavurun. Kavrulan mantarlara un ve ezilmiş sarımsağı ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Karışıma sütü azar azar ekleyip topaklandırmadan, sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin. Dilerseniz kıvamını inceltmek için sıcak tavuk suyu ya da su ekleyebilirsiniz. Çorba kıvam aldıktan sonra baharatları ve dereotunu ekleyip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.
KREMALI TAVUK
600gramtavuk göğsü
5yemek kaşığızeytinyağı
1yemek kaşığısirke
2dişsarımsak
1çay kaşığıkuru kekik
1tatlı kaşığıtuz
1çay kaşığıkarabiber
1kutusıvı krema
YAPILIŞI
Küp küp doğanmış tavuk etini bir kapa alın. Zeytinyağ, sirke, rendelenmiş sarımsak, kekik ve tuzu da ekleyip harmanlayın. Üzerini streçleyip dolapta 2-3 saat dinlendirin.
Dinlenen tavuk etini zeytinyağ eklediğiniz kızdırılmış tavada ara ara karıştırarak pişirin.
Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen tavuk etlerine kremayı ekleyin. 2-3 kez karıştırın ve altını kapatın.
Kremalı Tavuk Tarifinin Servis Önerisi
Dilerseniz üzerine maydanoz ilave edebilir, o şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
ENGİNAR SALATA
5adet çanak enginar(önden haşlanmış ya da konserve)
2adet közlenmiş biber(taze ya da konserve)
5adet kornişon turşu(dilimlenmiş)
4yemek kaşığı mısır
3dal dereotu(ince kıyılmış)
3dal maydanoz(ince kıyılmış)
1/2adet limonun suyu
3yemek kaşığı zeytinyağı
1/2çay kaşığı tuz
1/2çay kaşığı sumak(tercihinize göre)
YAPILIŞI
Derin bir kaseye biberleri ekleyin. Üzerine turşuları ve mısırları ilave edin. İri küpler halinde doğradığınız enginarı ve yeşillikleri de ekleyin. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Salata ile sosu birleştirin. Karıştırın. Afiyet olsun!