2yemek kaşığı tereyağı

2yemek kaşığı zeytinyağı

7adet mantar(100 gr)

2tatlı kaşığı un

1diş sarımsak

3su bardağı süt

1tutam tuz

1tutam karabiber

1tutammuskat cevizi rendesi

1tutam dereotu

YAPILIŞI

Orta boy bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını orta ateşte ısıtın. Mantarları ince dilimleyin ve yağda tüm suyunu çekene kadar kavurun. Kavrulan mantarlara un ve ezilmiş sarımsağı ekleyip unun kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin. Karışıma sütü azar azar ekleyip topaklandırmadan, sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirin. Dilerseniz kıvamını inceltmek için sıcak tavuk suyu ya da su ekleyebilirsiniz. Çorba kıvam aldıktan sonra baharatları ve dereotunu ekleyip sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun.

KREMALI TAVUK

600gramtavuk göğsü

5yemek kaşığızeytinyağı

1yemek kaşığısirke

2dişsarımsak

1çay kaşığıkuru kekik

1tatlı kaşığıtuz

1çay kaşığıkarabiber

1kutusıvı krema

YAPILIŞI

Küp küp doğanmış tavuk etini bir kapa alın. Zeytinyağ, sirke, rendelenmiş sarımsak, kekik ve tuzu da ekleyip harmanlayın. Üzerini streçleyip dolapta 2-3 saat dinlendirin.

Dinlenen tavuk etini zeytinyağ eklediğiniz kızdırılmış tavada ara ara karıştırarak pişirin.

Suyunu salıp çekene kadar pişirin. Pişen tavuk etlerine kremayı ekleyin. 2-3 kez karıştırın ve altını kapatın.

Kremalı Tavuk Tarifinin Servis Önerisi

Dilerseniz üzerine maydanoz ilave edebilir, o şekilde servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

ENGİNAR SALATA

5adet çanak enginar(önden haşlanmış ya da konserve)

2adet közlenmiş biber(taze ya da konserve)

5adet kornişon turşu(dilimlenmiş)

4yemek kaşığı mısır

3dal dereotu(ince kıyılmış)

3dal maydanoz(ince kıyılmış)

1/2adet limonun suyu

3yemek kaşığı zeytinyağı

1/2çay kaşığı tuz

1/2çay kaşığı sumak(tercihinize göre)

YAPILIŞI

Derin bir kaseye biberleri ekleyin. Üzerine turşuları ve mısırları ilave edin. İri küpler halinde doğradığınız enginarı ve yeşillikleri de ekleyin. Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu karıştırın. Salata ile sosu birleştirin. Karıştırın. Afiyet olsun!