Türkiye’nin önemli elma üretim merkezlerinden Antalya’da, bu yıl çiçek döneminde yaşanan don felaketi nedeni ile ürün arzında düşüş olsa da hasat dönemi tamamlandı. Özellikle Korkuteli ve Elmalı’da yetişen elma, sağlık için de önemli bir besin kaynağı olarak biliniyor.
ÜRETİMİN YÜZDE 92.5’İ İKİ İLÇEDEN

Yıllık ortalama 206 Bin 571 ton ilme üretilen Antalya’da, bu üretimin yüzde 72.9’unu Elmalı, yüzde 19.6’sını da Korkuteli yetiştiriyor. İli ilçenin ürettiği elma, Antalya’nın toplam elma üretiminin yüzde 92.5’ini karşılıyor. Nisan ayında yaşanan don felaketi nedeni ile bu yıl ürün arzında düşüş yaşanırken, elmanın sağlık için faydaları tekrar gündeme geldi.
SİNDİRİM VE KALP SAĞLIĞINA İYİ GELİYOR

İngilizlerin, “Günde 1 elma, sizden doktoru uzaklaştırır” sözünü hatırlatan Uzman Diyetisyen Betül Ay Yılmaz, elmanın lif içeriği ile çok faydalı olduğunu belirterek, “1 elmada 4-5 gram çözülebilir bir lif bulunur. Diyet yapan ve şeker hastalarının güvenle tüketmesi gerekiyor.
Çok yüksek antioksidan içeriği ile özellikle alerji hastalarına çok faydalı bir ürün. Sindirim ve kalp sağlığını destekleyen kıymetli bir ürün. Çiftçilerimizin ürettiği elmaları güvenle yiyebilirsiniz” tavsiyesinde bulundu.





