Bitki çeşitliliği ve endemik türler bakımından zengin bir floraya sahip olan Gündoğmuş'ta yetişen meşhur Gündoğmuş balı, hasat zamanına hazırlanıyor. Eylül-Ekim aylarında toplanan ve tüm Türkiye’de büyük ilgi gören Gündoğmuş Balı, özellikle Güneycik ve Narağacı yaylarında yaygın olarak yetişiyor. Yüzyıllardır geleneksel olarak üretilen Gündoğmuş balı, tadı, kokusu ve kıvamı ile diğer bal çeşitlerinden ayrılıyor.
YAYLALARDA KOVANLAR İNCELENDİ
Gündoğmuş Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleri, bal yetiştiriciliğinin yapıldığı yaylalara giderek teknik ve giziki incelemelerde bulundu. Arı kovanlarının sayımını ve bakımını yapan yetkililer, sağlık kontrollerini de gerçekleştirdi. Kaliteli e doğal bal üretimi için saha çalışmalarına ağırlık veren ekipler, arıcılardan gelen sorun ve isteklere de yanıt vermeye çalıştı.
LEZZETLİ VE ŞİFALI
Sahip olduğu doğal güzellik ve zenginlik nedeni ile önemli bir bal üretim merkezi haline gelen Gündoğmuş, özellikle bölgeye özgü Giği Balı ile tanınıyor. Yüksek yaylalarında yetişen yüzlerce farklı türden bitkinin özleriyle beslenen arıların ürünü olarak bilinen Gündoğmuş Balı, lezzetinin yanısıra şifa olması ile de biliniyor. Temiz havası, sulak arazileri, krater gölleri ve çeşitli çiçeklerle bezeli bitki örtüsü sayesinde arıcılığın önemli merkezleri arasında yer alan ilçe arı kolonilerinin sağlıklı gelişimini desteklemesi ile biliniyor.